zondag, mei 25, 2003

De Amerikaanse popster Michael Jackson verkeert op de rand van het faillissement. De popster, die bekend werd met de Jackson 5 en solo grote hits scoorde met albums als Thriller, heeft daarmee naar schatting een half miljard dollar verdiend. Het popidool is in Los Angeles echter voor de rechter gedaagd omdat hij zijn schulden bij een Zuid-Koreaans investeringsbedrijf niet heeft ingelost.
Volgens Jacksons voormalige financiële adviseurs is hij “een tikkende tijdbom die elk moment kan ontploffen”, meldde de Amerikaanse zender CNN zaterdag. Het investeringsbedrijf eist ruim 10 miljoen euro van Jackson terug. Een advocaat van de familie Jackson zegt dat hij niet gelooft dat de 44-jarige zanger vrijwel bankroet is. De rechtszaak komt op 18 juni voor. Het tijdschrift Forbes schatte vorig jaar dat Jackson op het hoogtepunt van zijn roem 43 miljoen euro per jaar verdiende. Het blad schatte toen dat de zanger weliswaar 171 miljoen euro schulden had, maar 300 miljoen euro waard was.
Jackson bezit naast zijn Neverland-landgoed bij Santa Barbara, huizen in Californië en Las Vegas. Zijn holdings bevatten de rechten op tweehonderd Beatles-nummers en nummers van Elvis Presley en zijn goed voor 385 miljoen euro. De zanger weet zijn geld echter ook vrijmoedig uit te geven. Zo kostte een kort reisje naar New York hem volgens Forbes vorig jaar 85.000 euro.
-----------------------------------------------------
en natuurlijk niet vergeten die claim van 20 miljoen die Jackson moest betalen om de ouders van kindje wat altijd bij hem (in bed?) sliep....dan wordt je op den duur dus wel een tikkie armer!