zondag, mei 04, 2003

Carl Lewis heeft toegegeven dat hij op weg naar de Olympische Spelen in Seoul drie keer is betrapt op het gebruik van verboden prestatiebevorderende middelen. Maar volgens de negenvoudig Olympisch kampioen heeft het Amerikaanse Olympisch comité hem vrijuit laten gaan. "Honderden anderen waren ook positief", zegt Lewis in de krant Orange County Register. "Honderden anderen kwamen er ook mee weg. Iedereen werd gelijk behandeld. Voor mij werd er geen
uitzondering gemaakt." Wade Exum, directeur van het Amerikaanse antidopingbureau van 1991 tot 2000, bracht vorig week een zwartboek naar buiten waarin staat dat Lewis drie positieve testen heeft afgeleverd voor de Spelen van 1988. De Amerikaanse sprinter won in Seoul Olympisch goud op de 100 meter na diskwalificatie van de Canadees Ben Johnson wegens gebruik van anabolica.