woensdag, mei 28, 2003

dit valt me tocht zwaar tegen!:
er moeten dus meer Peter R de Vries-jes komen? misschien ligt hier nog een carriere mogelijkheid :-)
--------------------------
Bijna één op de vijf moordenaars in Nederland wordt niet gepakt. In de afgelopen tien jaar is in vijfhonderd gevallen geen dader gevonden. Dat meldt de Volkskrant woensdag. Gemiddeld sterven in ons land twintig personen per maand aan moord of doodslag.
Moordenaars die voor hun daad worden berecht, krijgen gemiddeld een straf die aanmerkelijk lager ligt dan algemeen wordt aangenomen: 8,5 jaar. Dat blijkt uit onderzoek van het weekblad Elsevier en het Nederlands Studiecentrum voor Criminaliteit en Rechtshandhaving.
De zwaarste straffen worden gemiddeld uitgedeeld voor moord in combinatie met seksueel misbruik. In dat geval moet de pleger tien jaar de cel in.