maandag, oktober 20, 2003

Ajax heeft het gebroken boekjaar 2002/2003 afgesloten met een verlies van 4 miljoen euro. De beursgenoteerde voetbalclub deed het beter dan het voorgaande seizoen toen een recordverlies van 25,9 miljoen euro werd geboekt.
Vooral het bereiken van de kwartfinale van de Champions League bracht veel meer geld binnen. De omzet steeg met ruim 50 procent tot 76,5 miljoen euro, aldus Ajax maandag.
De Champions League leverde Ajax ruim 20 miljoen euro op. De recettes van de Europese wedstrijden stegen met 9 miljoen euro tot 11,1 miljoen euro. Bovendien keerde de Europese voetbalbond UEFA in totaal 11,7 miljoen euro aan winstpremies uit. In het vorige seizoen plaatste Ajax zich niet voor de kampioenencompetitie en volgde daarna een snelle uitschakeling in de UEFA-cup.
Voor het lopende jaar gaat Ajax uit van een nettowinst. Dan mag het voetbalbedrijf de opbrengsten uit de verkoop van Christian Chivu, Andy van der Meyde en Ahmed Hossam meetellen. Alleen de transfer van Chivu naar de Italiaanse club AS Roma was al goed voor 18 miljoen euro.