vrijdag, oktober 31, 2003

Een man die ervan wordt verdacht de zogeheten Green River Killer te zijn, staat op het punt de moord op 48 vrouwen te bekennen. Volgens verscheidene Amerikaanse media ontloopt de 54-jarige verdachte met zijn bekentenis de doodstraf.
Gary Ridgway zal volgende week bekennen dat hij 42 vrouwen heeft vermoord van de 49 vrouwen die te boek staan als vermoedelijke slachtoffers van de Green River Killer. Daarnaast bekend hij de moord op zes vrouwen die niet op de lijst slachtoffers voorkomen, aldus bronnen die bij het rechercheonderzoek zijn betrokken.
De Green River Killer dankt zijn naam aan de rivier waar zijn eerste slachtoffers in 1982 werden gevonden. Door zijn hand stierven vooral prostituées, drugsverslaafden en weggelopen tieners. De moorden vonden grotendeels plaats in de jaren tachtig.
De vrachtwagenchauffeur Ridgway werd twee jaar geleden gearresteerd op verdenking van het plegen van zeven moorden. De aanklagers zeggen Ridgways betrokkenheid bij die zaken te kunnen bewijzen met onder meer DNA-materiaal dat bij slachtoffers is gevonden.
Door nu veel meer moorden te bekennen, ontloopt Ridgway de doodstraf. Hij wijst zichzelf met zijn bekentenis wel aan als de grootste seriemoordenaars van de Verenigde Staten.