dinsdag, oktober 07, 2003

Mooi man, al die stakingen.
Laten we met z'n allen niks gaan doen, veel schade berokkenen aan alles en iedereen en dan raar opkijken als er nog meer bezuiningd moet worden :-)
-------------------------------
De Nederlandse Spoorwegen gaan miljoenen euro's claimen bij FNV Bondgenoten als de landelijke actiedag in het openbaar vervoer zaterdag doorgaat. Dat heeft NS-topman A. Veenman dinsdag gezegd. De president-directeur noemde de voorgenomen staking bij de spoorwegen ,,onjuist, onterecht en onverantwoord''. ,,De vakbond is aan het verkeerde adres met de acties. De burger wordt gepakt, terwijl de vakbond juist voor hem denkt op te komen.''
Zaterdag 11 oktober ligt een groot deel van de dag het openbaar vervoer plat uit protest tegen het kabinetsbeleid. FNV Bondgenoten organiseert de actiedag. Een belangrijk deel van de treinmachinisten, conducteurs, verkeersleiding en het onderhoudspersoneel bij de NS legt het werk neer.
De schade die de NS zal lijden als gevolg van een staking, loopt volgens Veenman in de miljoenen euro's. Het bedrijf moet veel extra mensen inzetten om de reizigers over de acties te informeren. Bovendien kost het erg veel moeite om de treinen weer op gang te krijgen als de staking is afgelopen. Veenman: ,,Alle treinen staan dan op de verkeerde plaats. Het duurt uren voordat ze weer volgens de dienstregeling rijden.''
Voorzitter H. van der Kolk van FNV Bondgenoten is weinig onder de indruk van de claim waarmee Veenman dreigt. ,,De werkonderbreking is tijdig aangekondigd en wij hebben aan alle eisen voldaan om acties te kunnen voeren'', stelt de vakbondsvoorman. Volgens hem zijn de acties bij de NS ook bewust op een zaterdag gepland om zo mogelijk reizigers te treffen. Volgens Veenman is het dan wel druk in de trein, omdat de herfstvakantie begint.