zondag, oktober 05, 2003

De voormalige lijfwacht Geurt Roos van Klaas Bruinsma zegt dat Charlie da Silva overdrijft over de liefdesrelatie die de vermoorde topcrimineel met Mabel Wisse Smit zou hebben gehad. Hij verklaarde zaterdag in het Radio I Journaal dat zijn toenmalige collega Da Silva 'een grote fantasie' heeft. Roos noemde hem 'een trol'. 'Da Silva fantaseert over Mabel' Roos zei dat hij zich Mabel Wisse Smit, de verloofde van prins Johan Friso, 'vaag kon herinneren'. 'Het is twaalf jaar geleden. Het meisje is iets veranderd. Er staat me wel iets van bij.' Volgens hem passeerden er talloze 'meisjes, vrouwen en dames de revue' in het leven van Bruinsma. 'Die vriendinnen werden altijd buiten de zaken gehouden.' Roos zei dat het wel degelijk mogelijk is dat Mabel 'naief was' en niet doorhad dat Bruinsma zich bezig hield met criminele activiteiten. 'Klaas hield van opvallen, maar hij kon ook heel onopvallend zijn. Mabel was nog jong. Ze was een kind. Klaas was een door de wol geverfde leeuw."