maandag, oktober 27, 2003

Het onderzoek naar de dreigende ontvoering van PSV-spits Mateja Kezman is nog in volle gang. Het rechercheteam van twintig man is nog steeds op volle sterkte. Aanhoudingen zijn echter niet verricht. Een woordvoerder van de Eindhovense politie heeft dit maandag meegedeeld.
Medio oktober kreeg de politie er lucht van dat criminelen uit het voormalige Joegoslaviƫ van plan waren Kezman te ontvoeren. Vervolgens was het de bedoeling losgeld te eisen. Politie en justitie namen de zaak meteen hoog op. De voetballer staat vanaf dat moment onder permanente bewaking.
Daags nadat de politie het onderzoek was begonnen, is een verdachte aangehouden, een 59-jarige man uit Arnhem. Hij zou betrokken zijn geweest bij het voorbereiden van de ontvoering. Bij gebrek aan bewijs heeft de politie hem na enkele dagen laten lopen. Hij blijft nog wel verdacht.