donderdag, oktober 02, 2003

nu.nl/algemeen nieuws | Mabel Wisse Smit sliep op schip van vermoorde Bruinsma: "De verloofde van prins Friso, Mabel Wisse Smit, geeft in antwoorden op vragen van misdaadverslaggever Peter R. de Vries toe, dat ze drie tot vier keer op het schip Neeltje Jacoba van de in 1991 vermoorde topcrimineel Klaas Bruinsma heeft verbleven. Dat was met 'anderen'.

De verloofde van prins Friso geeft ook toe dat ze daar soms heeft overnacht. Ze benadrukt echter dat ze geen liefdesrelatie met Bruinsma heeft gehad. Dat bleek donderdagavond uit een reportage van De Vries over de relatie tussen Mabel Wisse Smit en Bruinsma. Hierin zeggen twee mensen die destijds nauw contact met 'De Dominee' onderhielden, dat er wel degelijk sprake was van een intieme relatie.
Eerder deze week bleek al dat een voormalig lijfwacht van Bruinsma beweert dat Mabel wel de minnares van de crimineel was en dat ze ook van zijn drugshandel zou hebben geweten. Ook de voormalige 'financiële man' van Bruinsma, Ed S., verklaart tegen De Vries dat hij 'vrijwel zeker' weet dat Klaas Bruinsma intiem contact met Mabel Wisse Smit had. S. zegt dit nooit zelf te hebben waargenomen. 'Ik maakte het op uit wat hij zei, hoe hij zich gedroeg.' S. kwam niet in beeld, maar werd door De Vries in de uitzending geciteerd.
------------------------
Gelukkig heb ik een alibi, want ik heb de uitzending gezien :-)