donderdag, oktober 23, 2003

nu.nl/sport | 'Ook vijfvoudig wereldkampioen Jacobs betrapt op THG':
"De vijfvoudig wereldkampioene Regina Jacobs is één van de Amerikaanse atleten die betrapt is op het gebruik van de nieuwe anabole steroïde tetrahydrogestrinon (THG). Dat meldde donderdag de Washington Post. De krant beroept zich op anonieme bronnen binnen de atletiekwereld.
Jacobs zou 'positief' zijn geweest tijdens de Amerikaanse kampioenschappen in juni. De vijftienvoudig Amerikaanse kampioene op 800, 1500, 3000 en 5000 meter is na kogelstoter Kevin Toth (VS) en de Britse sprinter Dwain Chambers de derde sporter wiens naam in verband wordt gebracht met het nieuwe, verboden middel THG. Ze behoort net als Toth en Chambers tot de klantenkring van het laboratorium Balco waar het product zou zijn ontwikkeld. "