maandag, oktober 27, 2003

De Nijmeegse jongen die het slachtoffer werd van een ontvoering, is de 16-jarige Reinier Terwindt, telg uit een geslacht van Nijmeegse baksteenfabrikanten. De jongen was dinsdagmiddag alleen thuis. Toen zijn ouders thuiskwamen troffen zij een briefje aan dat de scholier was ontvoerd en dat er 10 miljoen euro losgeld werd geëist. Een 37-jarige Nederlander zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden.
Dat heeft plaatsvervangend hoofdofficier van justitie B. Steensma zondag in Nijmegen meegedeeld. Volgens Steensma is de jongen, die zaterdagavond laat in het Limburgse Eijsden is bevrijd, vermoeid maar verder ongedeerd. Het losgeld is niet betaald. Aan de ontvoering hebben 450 politiemensen, onder wie leden van de FBI, gewerkt.
De ontvoerder heeft Reinier Terwindt meegenomen naar een huisje in het Belgische Sankt Vith in de Ardennen. Daar heeft de jongen vier dagen vastgezeten. De politie wil niet zeggen of het kind of zijn ouders in die tijd zijn bedreigd. De ouders hebben dinsdag direct de politie ingeschakeld.