dinsdag, april 08, 2003

Aan het riante weeksalaris van reservespeler Winston Bogarde bij Chelsea, naar verluidt ongeveer 65.000 euro, komt binnen een paar maanden waarschijnlijk een einde. De voormalige Ajacied sprak dinsdag in een Engelse krant de verwachting uit dat de Londense club zijn contract, dat doorloopt tot medio 2004, wil ontbinden.
“Het einde van opnieuw een teleurstellend seizoen nadert”, liet de twintigvoudige international weten. “Ik hoor steeds meer verhalen dat ik Chelsea in de zomer ga verlaten. Ik reken dan ook op een uitnodiging voor een gesprek met de clubleiding. Want we zullen toch tot iets van een overeenstemming moeten komen.”
Bogarde kwam in augustus 2000, toen het geld nog niet op kon in de Europese voetbalwereld, transfervrij over van Barcelona. Sindsdien speelde hij amper in het eerste elftal. Een tussentijds vertrek was voor hem nooit aan de orde. Niet zo gek, concludeerde de Daily Mail dinsdag, als je in drie jaar een salaris van maar liefst tien miljoen euro opstrijkt. En dat als speler van het tweede team.