woensdag, april 02, 2003

Minister Hoogervorst van Financien gaat de misleidende reclames van kredietverstrekkers als Frisia Financieringen aanpakken. Dat blijkt uit zijn antwoorden op kamervragen van SP-Kamerleden Agnes Kant en Arda Gerkens. Bedrijven als Frisia, Gelink, en Becam maken nu gebruik van een gat in de wet waardoor de Wet op het Consumentenkrediet niet geldt voor hypotheken. Hoogervorst kondigt aan dat dit in de nieuwe wet op de financiële dienstverlening wel het geval zal zijn. Daarnaast zal de Autoriteit Financiele Markten de bevoegdheid krijgen om boetes en dwangsommen op te leggen. De nieuwe wet zal voor de zomer naar de Tweede Kamer worden gestuurd. Agnes Kant en Arda Gerkens willen dat door deze nieuwe wet het onmogelijk wordt om nog langer mensen te misleiden. Dat betekent dat bijvoorbeeld niet geadverteerd mag worden met een maximale belastingaftrek van 52 procent terwijl het overgrote deel van de mensen een lagere aftrek heeft.