zondag, april 06, 2003

Een 78-jarige vrouw, die dacht dat inbrekers haar huis waren binnengedrongen, is door de politie bibberend op haar zolder aangetroffen, zo meldt BN/De Stem. Haar buren hadden alarm geslagen, omdat ze de bejaarde al heel lang niet hadden gezien. Daarop togen politiemannen richting het huis en sloegen een ruitje in, nadat er op het aanbellen en kloppen niet werd gereageerd. Ze doorzochten de woning en ontdekten uiteindelijk de hevig geschrokken vrouw. Uit angst voor het lawaai was ze naar de bovenste verdieping gevlucht. Politiewoordvoerder N. Bovenhorst: "Als we dergelijke meldingen krijgen, nemen we altijd een kijkje. Nadat er niet gereageerd werd, zijn we de woning binnengegaan. Het gebeurt namelijk wel eens dat mensen in dit soort gevallen overleden zijn. De vrouw zei dat ze 's avonds nooit de deur opendoet voor vreemden."
Agenten hebben de vrouw op haar gemak gesteld, waarna buurtbewoners zich over haar hebben ontfermd. "Gelukkig kon ze achteraf de humor er wel van inzien."