woensdag, april 09, 2003

Sacha de Boer wordt per 15 juli 2003 de nieuwe presentator van het 20.00 uur-Journaal op Nederland 1. Zij vervangt hiermee Henny Stoel die, na een periode van achttien jaar, dit najaar het NOS Journaal verlaat. Sacha de Boer (36) zal vanaf 15 juli samen met Philip Freriks eerstverantwoordelijk zijn voor de presentatie van de 20.00 uur-bulletins, waarbij het duo elkaar - meestal wekelijks - afwisselt. Sacha de Boer is inmiddels zeven jaar werkzaam bij het NOS Journaal als presentator en verslaggever. Als presentator neemt zij momenteel een groot deel van de 18.00 uur journaals voor haar rekening. De hoofdredactie van het NOS Journaal is blij met de benoeming van De Boer. Hans Laroes: "Sacha is een overtuigende, journalistieke vakvrouw, een 'anchor' die vertrouwd is bij de kijkers. Ze is zowel een goede nieuwslezer als een ervaren presentator van lange live-uitzendingen met kruisgesprekken." Sacha de Boer is geboren op 9 april 1967 in Amsterdam. Naar haar VWO-diploma behaalde zij haar propedeuse psychologie en doctoraal communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.
----------------------------------
Kijk dat kun je dus ook worden met een studie communicatiewetenschap! :-)