woensdag, april 09, 2003

Motorcoureur Daijiro Katoh zal nooit volledig genezen en altijd verpleging nodig hebben. Dat zei het medisch hoofd van de Grand Prix-organisatie, Claudio Costa, woensdag in het ziekenhuis van Yokkaichi, waar de ongelukkige Japanner nog altijd in levensgevaar verkeert.
"Mocht Katoh in leven blijven, dan is hij een eeuwige patiënt. Hij zal volledig verlamd blijven en kunstmatig beademd moeten worden", aldus een sombere Costa. De 26-jarige Japanner, in 2001 wereldkampioen in de 250cc klasse, kwam zondag tijdens de GP van Japan op het circuit van Suzuka in de derde ronde van de MotoGP zwaar ten val. Daarbij liep hij ernstige verwondingen aan hoofd en luchtwegen op. Katoh werd in bewusteloze toestand per helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Daar ligt hij sindsdien in coma. De oorzaak van de valpartij is nog altijd onduidelijk.