woensdag, april 09, 2003

De Israëlische politie heeft in Jeruzalem een 49-jarige vrouw opgepakt die heeft bekend haar 26-jarige zoon te hebben doodgestoken omdat hij weigerde achter de computer vandaan te komen en zijn bed op te maken. De vrouw was ten tijde van de steekpartij, maandagavond laat, vermoedelijk nuchter, zegt de politie, maar toen de agenten arriveerden was zij dronken en sloeg zij wartaal uit.
Dinsdag was zij weer helder en vertelde zij precies wat er is gebeurd. Ik vroeg hem een paar keer even op te houden met zijn computerspelletjes en zijn bed op te maken, citeert de krant Yediot Ahronot de vrouw. Na een tijdje zag ik dat hij op bed lag. Ik vroeg hem weer zijn bed op te maken, maar hij schold me uit. Ik werd kwaad en ging naar de keuken, en in een vlaag van woede heb ik een mes gepakt en ben ik hem te lijf gegaan.
Moeder en zoon waren beide werkloos. Twee jaar geleden zijn zij vanuit de voormalige Sovjetunie naar Israël geëmigreerd.