dinsdag, april 15, 2003

De Amerikaanse rapper Big Lurch is door de moeder van een 21-jarige vrouw die door hem zou zijn vermoord, voor een civiele rechtbank aangeklaagd. Volgens de moeder handelde de muzikant bewust "extreem gewelddadig" om zo zijn imago van 'gangsta rapper' op te poetsen. Big Lurch, echte naam Antron Singleton, wordt ervan verdacht in april vorig jaar de 21-jarige Tynisha Ysais op bloedige wijze te hebben vermoord in haar appartement in Los Angeles. Hij zou haar borstkas hebben opengereten en stukken van haar lichaam hebben opgegeten. Een rechercheur verklaarde later dat hij op de longen van het slachtoffer sporen zag waaruit bleek dat er op gekauwd was.
Big Lurch moet terechtstaan wegens moord en foltering. Hij riskeert de doodstraf. Wanneer de zaak dient, is niet bekend.
De moeder heeft niet alleen de rapper maar ook zijn platenlabel Death Row Records aangeklaagd. Dit label, onder andere bekend van wijlen Tupac Shakur en Dr. Dre, zou Big Lurch aan drugs hebben geholpen en hem hebben aangemoedigd de moord te plegen.