maandag, april 14, 2003

Anne van Schuppen had zich via de marathon van Rotterdam willen plaatsen voor de wereldkampioenschappen later dit jaar in Parijs. Ze stelde haar doel op 2 uur en 32 minuten, maar kwam er bij lange na niet in de buurt. De 42-jarige atlete finishte uiteindelijk in 2.35.52. "Ik heb me onderweg maar gericht op het veroveren van de nationale titel en de tijd vergeten." Van Schuppen nam zondag de titel over van Vivian Ruijters, die als tweede in het NK eindigde met een teleurstellende tijd van 2.39.22. "Ik zie de titel als troostprijs. Ik was hiernaartoe gekomen met een ander doel. Ik ben absoluut niet tevreden. Halverwege dacht ik even nooit meer een marathon te lopen", gaf Van Schuppen haar frustratie na afloop weer.
De atlete uit Epe, die in 1985 haar eerste marathon liep en twee keer nationaal kampioene werd, gaat eerst een week niet meer aan atletiek denken. "Misschien dat ik in het najaar weer een marathon loop. Ik kon hier in elk geval geen enkele snelheid maken."
De nationale titelstrijd bij de vrouwen was ernstig gedevalueerd door het ontbreken van de geblesseerde Irma Heeren en Nadja Wijenberg. Olivera Jevtic uit Servië-Montenegro won de race in 2.25.23. Daarmee was ze zo'n acht minuten langzamer dan de winnares in Londen, Paula Radcliffe.