vrijdag, april 25, 2003

Het trainen gaat het eigenlijk best goed. Na het slechte seizoen van vorig jaar ben ik dus benieuwd hoe ik uit deze trainingstage te voorschijn kom. We zijn nu 2x naar de baan in Almeria geweest, die gemaakt lijkt van beton. Echt niet normaal! De baan in Nijmegen is hard, maar dat mondo spul wat ze hier hebben liggen vinden zelfs de sprinters de baan hard; er valt met spikes lastig op te lopen.
Gelukkig heb ik er weinig last van gehad, even afkloppen. Ik train samen met Lorraine en Anne, allebei 2.09 op de 800 meter en de training van maandag ging best aardig (800- 3 x 600 en 1x400 in 70 :-) maar met die zon gaan de tempo´s vanzelf wat sneller en dan zo´n harde baan erbij.... De baan wordt overigens wel goed bezocht hier. Er zijn enkele gasten die niet zouden misstaan als uitsmijter (en die inderdaad kogelstoter zijn) en er lopen enkele kneuzen hier rond die ik gemakkelijk kan hebben en de lokale held op de middenafstand is er ook, 3:48 op de 1500 geloof ik en dus eigenlijk een ideaal trainingsmaatje voor onze Rubino, de getatoe-eerde held uit Dordrecht die dit jaar 3.45 wil gaan lopen en getuige een relaxte 1000 in 2.53 twijfel ik er dan ook geen moment aan dat hem dat gaat lukken. Geert is er ook nog maar die traint niet zo serieus en ik ga vandaag voor het eerst 2 x op een dag trainen, iets wat Rubino bijna standaard doet (behalve gisteren want dat was zijn rustdag, dat dan weer wel).