vrijdag, april 11, 2003

even een anekdote:
In de twee maanden voor 'Amsterdam' loopt Nijboer 220 à 230 kilometer per week. Tot tweemaal toe zit hij tegen overtraindheid aan. Hij wil weten tot hoe ver hij kan gaan en neemt het risico van een blessure op de koop toe.De gedane inspanningen lonen. Pas in de laatste kilometers voelt Nijboer dat hij zich in toom moet houden. ,,Als ik eerder had geweten dat het zo vreselijk snel ging, was ik vast geschrokken en misschien langzamer gaan lopen.''
Misschien ook niet, want er speelt die dag nog een opmerkelijk aspect mee. Gerard Nijboer is verliefd en wil de aandacht trekken van de vrouw van zijn dromen. ,,Wie weet wat zoiets hormonaal met je lichaam doet'', vraagt hij zich jaren later af. ,,Ik liep die marathon in een roes.'' Een paar weken na zijn spraakmakende marathon krijgen ze verkering. Inmiddels is Carry al vele jaren zijn vrouw - ze zijn gezegend met twee kinderen.
-----------------------
en nu maar hopen dat Kamiel komende zondag zijn record afpakt :-)