vrijdag, april 11, 2003

Het beeld van Pim Fortuyn dat donderdag bij de woning van de vermoorde politicus is afgeleverd, is tijdens het transport beschadigd. In het centrum van Rotterdam botste het hoofd van het beeld door een inschattingsfout van de vrachtwagenchauffeur tegen de rand van een viaduct. Volgens makelaar Harry Mens, die het bronzen beeld liet maken, is het hoofd van Fortuyn door de aanrijding geknikt. "De schade valt mee", aldus Mens donderdag. "Het beeld wordt vandaag nog hersteld en kan daarna in de tuin van Fortuyns voormalige woning, het Palazzo di Pietro, aan het G.W. Burgerplein worden geplaatst."
Het hoofd ramde tussen het Hofplein en het Weena een viaduct. Mens: "De chauffeur van de vrachtwagen waarop het beeld stond, heeft de doorrijhoogte van vier meter verkeerd ingeschat. Het beeld is hierdoor uiteindelijk met een schoonheidsfoutje afgeleverd."
Het beeld, dat Mens uit eigen zak heeft betaald, werd donderdag van Lisse naar Rotterdam vervoerd. Het wordt op 6 mei, de sterfdag van Fortuyn, onthuld. Op diezelfde dag wordt in het centrum van Rotterdam ook het door de Stichting Beeld van Pim bekostigde beeld onthuld.
Dit monument, dat tegenover het Historisch Museum Het Schielandhuis komt te staan, zal onderhouden worden door de gemeente Rotterdam.