dinsdag, april 15, 2003

Softwaregigant Microsoft heeft zijn winst en omzet in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar zien stijgen. De nettowinst kwam uit op 2,8 miljard dollar tegenover 2,7 miljard in dezelfde periode in 2002. De omzet klom van 7,2 miljard dollar naar 7,8 miljard, aldus Microsoft dinsdag. De winst per aandeel kwam uit op 26 dollarcent. Dit is beter dan analisten verwachtten. Zij gingen uit van 24 dollarcent per aandeel. De financieel directeur van het bedrijf, J. Connors, toonde zich tevreden over de cijfers. "We hebben sterke resultaten laten zien, ondanks erg moeilijke omstandigheden." Microsoft verwacht dat de omzet voor het gehele boekjaar tussen de 33,1 miljard dollar en 33,8 miljard zal bedragen. De winst per aandeel eindigt volgens de softewaregigant tussen de 1,04 en 1,06 dollar. Het boekjaar loopt op 30 juni af.