vrijdag, april 11, 2003

nog een atlete die mee gaat doen komende zondag in Rotterdam: even een stukje info over haar:
Vivian Ruijters ploft neer in de stoel van het Grand Café in het Eindhovense stationsgebouw. Ze draagt haar trainingskloffie bij zich in een handige, met wieltjes uitgeruste rugtas. Binnen drie minuten vertelt de 31-jarige marathonloopster over de relatie die ze afgelopen jaar beëindigde en de twee (afgewezen) huwelijksaanzoeken van haar toenmalige vriend. ,,Ik ben een open boek.''Ruijters verbrak de relatie kort na de laatste editie van de Rotterdam Marathon. ,,We woonden al samen. Wat sporten betreft, gaf ik een ideale situatie op.'' Sindsdien leidt de nationaal marathonkampioene een zwervend bestaan. De profatlete woonde een tijdje in één huis met Luc Krotwaar, verbleef veel in hotels, in de Keniaanse hooglanden, in de Franse Pyreneeën en de laatste tijd weer in Eindhoven. In die stad kon ze echter geen (betaalbaar) onderkomen vinden. Daarom keert de voormalige onderwijzeres volgende week terug naar Rotterdam waar ze ooit al een jaartje aan de
Noorder Kerkedijk in IJsselmonde woonde. ,,Ik laat me deze week nog inschrijven bij de gemeente. Ik loop als Rotterdamse,'' verzekert ze. ,,Ik verlang naar een plekje voor mezelf. Dan kan ik me nòg beter richten op het hardlopen.''