woensdag, april 09, 2003

De rechtbank in Almelo heeft woensdag de stichting FC Twente '65 failliet verklaard. Zeker 1,3 miljoen euro van de vordering van de belastingdienst, die 2,7 miljoen eiste, is volgens de rechter rechtmatig. Woensdagmiddag wordt nog een curator aangesteld.
Door de toewijzing van het rekest van de belastingdienst Utrecht/Gooi is het onduidelijk of FC Twente de competitie kan afmaken. De stichting is licentiehouder.
De contracten van de spelers, trainers en andere werknemers lopen geen gevaar. De spelers zijn ondergebracht in het Spelersfonds FC Twente BV, de overige werknemers in de FC Twente BV. Beide besloten vennootschappen staan los van de Stichting FC Twente'65 en vallen buiten een eventueel bankroet.
De twee BV's verkeren echter wel in acute liquiditeitsproblemen en kunnen de salarissen over de laatste maanden van het seizoen niet meer betalen.