woensdag, april 09, 2003

Mogelijk wordt de Italiaan Giancarlo Fisichella (Jordan) alsnog uitgeroepen tot winnaar van de Grote Prijs van Brazilië in de Formule 1. De internationale automobielfederatie FIA heeft woensdag informatie ontvangen die zou aantonen dat de tijdwaarnemers op het circuit van Sao Paulo een fout hebben gemaakt in de rondetelling.
De Grand Prix van afgelopen zondag werd ontsierd door ongelukken en uitvallers op het natte asfalt. De organisatie vlagde de race voortijdig af: de Fin Kimi Raikkonen (McLaren) kreeg de overwinning toegewezen.
De FIA zegt nu bewijzen te hebben dat Fisichella op het moment van afvlaggen al een ronde meer zou hebben gereden dan de tijdwaarnemers hadden geregistreerd. Als dat waar is, wordt de uitslag herzien. Vrijdag moet de Braziliaanse organisatie in het hoofdkwartier van de FIA in Parijs tekst en uitleg geven.