dinsdag, september 09, 2003

De metal superformatie Metallica komt op 6 december 2003 voor de tweede keer dit jaar naar Nederland. Dit concert wordt gehouden in Gelredome en is daarmee het grootste concert van Metallica tijdens het Europese gedeelte van hun huidige wereldtournee.
De kaartverkoop hiervan begint aanstaande zaterdag om 10.00 uur.
Na diverse live albums, al of niet voorzien van symfonische arrangementen, verscheen eerder dit jaar het nieuwe album St.Anger, het eerste studioalbum in zes jaar. Reden genoeg om op 6 december nieuw en klassiek werk live in Gelredome te spelen.
Metallica is er in geslaagd om de schijnbare tegenstelling tussen heavy metal, top vijf hits en verkoopsuccessen te slechten. Al sinds de oprichting van de band in 1982 kent de band een grote schare hondstrouwe fans. Het nummer One van het algemeen erkende meesterwerk …And Justice For All uit 1988 staat dan ook elk jaar hoog in de Top 100 aller tijden. Maar juist met het titelloze album uit 1991 (het zgn. Black Album) brak de band door naar het grote publiek. Geholpen door maar liefst vier top 40 singles in een jaar, waarvan Nothing Else Matters de grootste, wist de band stadions uit te verkopen.