maandag, september 08, 2003

hier nog een artikeltje over actievoerders, die heel erg kansloos zijn.
De nertsen die namelijk vrijgelaten zijn worden of gevangen of ze gaan vanzelf dood omdat ze niet meer gewend zijn om voor hun eigen eten te zorgen.
Saillaint detail: Volkert vd G. heeft ook aan enkele van deze acties deelgenomen (volgens intimi) en bij hem thuis zijn plattegronden gevonden van fokkerijen.
Nu ben ik dus benieuwd hoeveel actievoerders die dus klappen hebben gekregen goede bekenden waren van Volkert. Gewoon nieuwsgierig.
--------------------------------------------------------------------
De 49 actievoerders die de politie vrijdagavond aanhield in Putten zitten nog steeds vast. De groep liet vrijdag 6000 nertsen los bij een fokkerij in Putten. De politie zegt nog op zoek te zijn naar een grote groep actievoerders die wist te ontkomen. De actievoerders kwamen vrijdagavond met bussen naar de nertsenfokkerij aan de Voordijk. Ze hebben vernielingen aangericht en ze lieten nertsen los. Vervolgens kwamen omwonenden de nertsenfokker te hulp en ontstond een massale vechtpartij. ,,Hierbij zijn over en weer rake klappen gevallen'', zegt een politiewoordvoerder. Er vielen geen gewonden. Het overgrote deel van de bevrijde nertsen is vrijdagavond alweer gevangen.