woensdag, september 17, 2003

In zonnige, maar wat winderige condities is Deena Drossin in het huwelijk getreden met Andrew Kastor, haar fysiotherapeut. De Amerikaanse recordhoudster op de marathon trouwde geheel in stijl. Het duursporthuwelijk vond plaats in het hooggebergte van Mammoth Lakes (Californië). Vanwege de onbegaanbaarheid van het terrein werden de gasten met ezelkarretjes vervoerd naar het weitje waar de huwelijksvoltrekking plaatsvond. Het vrolijke ritje bood bocht na bocht adembenemende uitzichten op de Sierra Nevada. ‘Ik ben vandaag met mijn beste maatje getrouwd,’ juichte een dolgelukkige Drossin na het jawoord tot de ruim 200 aanwezigen. Daaronder bevonden zich vele prominenten uit de Amerikaanse atletiekwereld. De Olympische atletes Jen Rhines en Amy Rudolph hadden zich laten strikken als bruidsmeisje. Tot de genodigden behoorden voorts coach Joe Vigil, manager Ray Flynn, en 10.000 meterloper en goede vriend Meb Keflezighi, die eveneens in Mammoth Lakes woont. ‘Ze zeggen altijd dat je bij een trouwerij je dochter kwijtraakt. Maar ik krijg er een masseur bij,’ grapte papa Paul Drossin opgewekt, met een vette knipoog naar het beroep van zijn schoonzoon. Deena Drossin (30) leerde de voormalige middenafstandsloper Andrew Kastor kennen tijdens een trainingskamp in Colorado. Na het officiële gedeelte werden de gasten getrakteerd op een waar duursport-diner, met veel vis, salades en vegetarische pasta. Voor de danslustigen was in het drassige weiland speciaal een dansvloer neergelegd. Deena en Andrew Kastor zullen een huwelijksreis maken door de staat Californië. U raadt het al: de loopschoenen gaan mee.