vrijdag, september 19, 2003

Voor de tiende achtereenvolgende maal staat Bill Gates bovenaan de lijst van 400 rijkste Amerikanen. Het vermogen van de 47-jarige Microsoft-topman groeide het afgelopen jaar met 3 miljard dollar. Volgens de samensteller van de lijst, het tijdschrift Forbes, is Gates nu goed voor 46 miljard dollar. Forbes publiceerde de top-400 donderdag.
----------------

en hoeveel moesten wij ook al eens weer bezuinigen van de regering, 17 miljard ?
Misschien wil Bill ons wel iets lenen :-)


----------------
Gates' collega en medeoprichter van Microsoft Paul Allen (50) staat met 22 miljard dollar op de derde plaats. Tussen Gates en Allen in bevindt zich de 73-jarige Warren Buffet, topman van de investeringsgroep Berkshire Hathaway. De vijf plaatsen daarna zijn voor leden van de familie Walton, de eigenaars van de Amerikaanse supermarktgigant Wal-Mart, met elk 20,5 miljard dollar. Filmmaker Steven Spielberg (56) staat op een gedeelde 71e plaats, met 2,5 miljard dollar. Mediamagnaat Rupert Murdoch bezet met 7,2 miljard de 27e plaats. Burgemeester Michael Bloomberg (61) van New York, en oprichter van het financiƫle persbureau Bloomberg ziet zichzelf terug op de 36e plek en is goed voor 4,9 miljard. De 78e plaats wordt gedeeld door Apple-topman Steve Jobs (48), modeontwerper Ralph Lauren (64) en CNN-oprichter Ted Turner (64). Zij hebben elk 2,3 miljard te verteren.