zondag, september 21, 2003

Een Amerikaanse militair heeft in de dierentuin van de Iraakse hoofdstad Bagdad een zeldzame Bengaalse tijger doodgeschoten. De directeur van Bagdad Zoo zei zaterdag dat de militair dronken was.
'De militairen kwamen 's avonds met eten en bier in gezelschap van een groep Iraakse politiemannen'', zei Adel Salman Musa over het incident dat donderdagavond plaatsvond. 'Eén van de militairen, die volgens de Iraakse politie veel had gedronken, ging tegen het advies van zijn collega's in de kooi in en probeerde het dier te voeren. De tijger verwondde hem ernstig aan zijn arm'', vertelde Salman Musa. 'Eén van de andere militairen schoot de tijger toen dood.''
'De militairen hebben het recht niet zich zo te gedragen. Dat was het dierbaarste en kostbaarste dier van de hele dierentuin. Hij was veertien jaar oud en hier geboren'', aldus Salman Musa. De Bengaalse tijger is een bedreigde en beschermde diersoort. In het wild bestaan nog maar 3.000 tot 4.500 van deze tijgers. Het Amerikaanse leger heeft bevestigd dat een militair de tijger heeft doodgeschoten en onderzoekt het incident.