woensdag, september 10, 2003

De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Anna Lindh is woensdag aangevallen door een onbekende man met een mes. Ze liep messteken op in borst, buik en armen en wordt in een ziekenhuis behandeld. Volgens artsen is ze er 'ernstig aan toe'.
De artsen in het Karolinskaziekenhuis voeren momenteel een spoedoperatie aan de buik van Lindh uit. Pas na de operatie kan er meer gezegd worden over haar toestand, zo liet een woordvoerder van Buitenlandse Zaken weten.
Lindh liep zonder ljifwacht rond op de afdeling damesmode in het sjieke warenhuis NK (Nordiska Kompaniet) in de Zweedse hoofdstad Stockholm, toen de onbekende man haar aanviel. In eerste instantie deden berichten de ronde dat ze alleen aan haar pols steekwonden zou hebben opgelopen, maar later maakte een ooggetuige bekend dat de minister kort na het incident uitriep:'Lieve hemel, hij heeft hij mij in mijn buik geraakt'.