vrijdag, september 26, 2003

In het zo zwaar christelijke Urk gebeuren dus erg veel dingen die god ongetwijfeld zo bedoelt had...of toch niet ?
---------------
De politierechter in Lelystad heeft vrijdag meerdere jongeren uit Urk veroordeeld voor drugsbezit en cocaïnehandel. De Urkers, die tussen de 20 en 34 jaar oud zijn, kregen werkstraffen en taakstraffen van 28 uur opgelegd. Ze moeten op cursus om te leren omgaan met drank en drugs.

De jeugd gebruikte coke om 'zoveel mogelijk alcohol te kunnen drinken'. Een deel van de taakstraf houdt in dat de jongeren spreekbeurten moeten houden op scholen in Urk. De werkstraffen en cursussen worden speciaal op zaterdag gehouden zodat de Urkers, van wie er veel doordeweeks op zee moeten vissen, gewoon kunnen werken.
Bijna alle jongeren hadden hun rol in de zogeheten Urker drugszaak al bekend. De massale arrestaties veroorzaakten dit jaar veel commotie bij politie, gemeente en kerk. Tegen de twee hoofdverdachten werd vorige week bij de meervoudige kamer van de rechtbank in Lelystad twee jaar gevangenisstraf geëist.