donderdag, september 11, 2003

een beetje Pim Fortuyn-achtige toestanden in Zweden ?
------------------
De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Anna Lindh, die woensdagmiddag in een winkel in Stockholm werd neergestoken, is donderdagochtend aan haar verwondingen overleden. Premier Persson heeft dat donderdag gezegd.
Een nog onbekende aanvaller stak Lindh met een mes in haar borst, buik en arm toen zij met een vriendin aan het winkelen was in het warenhuis NK. De dader ontkwam, maar de politie vond wel zijn mes, een jas en enkele andere spullen. Artsen probeerden in een urenlange operatie het leven van Lindh te redden.
De 46-jarige minister was een vurig pleitbezorgster van de invoering van de euro in Zweden. Het is niet bekend of de steekpartij verband hield met het aanstaande referendum in Zweden over aansluiting bij de euro.