maandag, september 22, 2003

De Engelse voetbalbond gaat een onderzoek instellen naar de incidenten in de slotfase en na de wedstrijd Manchester United - Arsenal (0-0). Dat heeft een woordvoerder van de FA maandag in Londen bekendgemaakt.
'De FA zal het rapport van arbiter Steve Bennett uitvoerig bestuderen', aldus de woordvoerder. Daarnaast heeft de bond videobanden opgevraagd bij United. 'Wij hebben alle tapes opgevraagd die door verschillende camera's in verschillende hoeken zijn gemaakt.' De FA is vooral geïnteresseerd in de beelden na het laatste fluitsignaal. Na het einde werd Ruud van Nistelrooij besprongen door vijf spelers van Arsenal en werd hij geprovoceerd door Keown en Parlour.
Van Nistelrooij speelde in de ogen van Asenal een bedenkelijke rol. Tien minuten voor het einde smeerde hij Vieira van Arsenal een tweede gele, dus rode kaart aan. Dat was de negende van de Fransman in Engelse dienst en de 52e van een Arsenal-speler onder het bewind van trainer Wenger. De Franse trainer hekelde na afloop de rol van Van Nistelrooij.
De oud-PSV-er, die in blessuretijd voor de derde keer in dit seizoen een strafschop voor Manchester United miste, werd in bescherming genomen door zijn trainer Alex Ferguson. 'Ruud gaat vrijuit', zag Ferguson. 'Zijn gedrag was nooit unfair.' De Franse sportkrant L'Equipe meldt maandag dat Vieira en Van Nistelrooij na afloop in de spelerstunnel verbaal op de vuist gingen. "