maandag, maart 31, 2003

De moord op Pim Fortuyn is Volkert van der G. volledig aan te rekenen. Dat bleek maandag uit het rapport dat het Pieter Baan Centrum (PBC) maakte over de man die heeft bekend de moord op Fortuyn 6 mei te hebben gepleegd. De rechtbank behandelt de bevindingen van het PBC maandag. Het PBC in Utrecht is de gedragskundige observatiekliniek van justitie. De psychiater en psycholoog die de man uit Harderwijk hebben onderzocht, worden in de extra beveiligde rechtszaal in Amsterdam Osdorp als getuigen-deskundigen gehoord. Zij geven maandagmiddag een toelichting op het rapport. De uitkomsten van het PBC-rapport zijn van cruciaal belang voor het strafrechtelijk lot van Van der G. Nu het PBC geen TBS-behandeling adviseert, wacht hem een lange gevangenisstraf. Die kan maximaal levenslang worden.