donderdag, maart 06, 2003

nu.nl/algemeen nieuws | Twaalf jaar cel voor in brand steken liefdesbrief Een rechtbank in de Amerikaanse staat Colorado heeft een boswachter woensdag veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf voor het stichten van de grootste bosbrand tot nu toe in de staat. De rechter achtte bewezen dat Lynn Barton de vuurzee in juni vorig jaar had veroorzaakt.

De vrouw stak liefdesbrieven aan van haar man, met wie ze niet meer samenleefde. 55.000 hectare bosgebied en meer dan 130 huizen gingen in vlammen op. De vrouw zei dat zij als eerste de brand had ontdekt, maar al gauw bemerkte de politie dat haar verhaal niet klopte.
In februari veroordeelde een federale rechter de vrouw al tot zes jaar cel wegens dezelfde brand. De twee straffen mogen gelijktijdig uitgezeten worden. Barton moet eerst zes jaar doorbrengen in een federale penitentiaire inrichting en wordt vervolgens overgeplaatst naar een gevangenis van de staat Colorado.