woensdag, maart 19, 2003

Regilio Fractuur, de bokser die z'n werk mee naar huis nam, is veroordeeld!
----------------
De rechtbank in Rotterdam heeft woensdag bokser Regilio Tuur veroordeeld tot vijftien maanden cel wegens mishandeling van zijn vriendin. Tuur moet ook de vijf maanden die hij bij een eerdere veroordeling voorwaardelijk kreeg opgelegd, uitzitten. Tegen Tuur was vier jaar geëist voor poging tot doodslag.
Tuur mishandelde zijn vriendin in juli 2002 dusdanig dat artsen blauwe plekken, een hoofdschudding en mogelijk hersenletsel constateerden. Het was niet de eerste keer dat de bokser zijn vriendin mishandelde.
In 2000 werd hij daar ook al voor veroordeeld, al bleef het toen bij dienstverlening en een vrijwillige behandeling om zijn agressie onder controle te krijgen. Ook voor de mishandeling van zijn ex-vrouw werd Tuur in 1999 tot dienstverlening veroordeeld.
"Helaas is het weer zo ver", zei officier van justitie R. Lambrichts dan ook tijdens de behandeling van de zaak twee weken geleden. Hij zei ook herhaling te vrezen, hoewel dat niet bleek uit onderzoek in het Pieter Baancentrum. Tuur werd overigens tevens veroordeeld wegens de mishandeling van een agent een maand voor de aangifte van zijn inmiddels ex-vriendin.