maandag, maart 17, 2003

De frustraties spoten van haar gezicht. Met rode ogen bestreed
Lieja Tunks-Koeman dat ze was afgegaan tijdens het WK indoor. De
kogelstootster miste zaterdag in Birmingham op vier centimeter de
kwalificatie voor de finale. Negende. Weg financiële steun NOC*NSF. "Ik doe mijn sport in elk geval puur natuur'', bekritiseerde ze een deel van haar concurrentes. Tunks-Koeman was vorig jaar nog winnares van het brons op het EK indoor. Aangeslagen door haar vlotte uitschakeling zaterdag liet ze zaterdag in Birmingham haar frustraties de vrije loop. De 27-jarige atlete wees beschuldigend naar een deel van haar collega's. ,,Ik train de hele winter hard om meer kracht te krijgen. Ik weet niet wat die anderen uitspoken, maar het zou beter zijn als er meer gecontroleerd wordt'', duidde de Nederlandse kampioene op eventueel dopegebruik van haar concurrentes.