dinsdag, maart 11, 2003

De politie heeft dinsdagmorgen vier personen aangehouden op verdenking van een groot aantal diefstallen van Mercedessen. In 2002 zijn er volgens de politie in de regio Limburg-Noord 159 gestolen. De diefstallen zijn in 2003 voortgezet. De politie onderzoekt bij hoeveel gevallen het viertal is betrokken. De diefstallen vonden vooral plaats in de regio's Venlo en Roermond. De politie hield dinsdag in twee woningen in Blerick (gemeente Venlo) drie inwoners van die plaats aan. Het gaat twee mannen van 35 en 44 en een 21-jarige vrouw. In Nijmegen heeft de politie dinsdagmorgen een 40-jarige Nijmegenaar aangehouden. De vier verdachten worden in de loop van deze week voorgeleid aan de officier van justitie.
Bij de aanhouding van de Nijmegenaar heeft de politie een grote hoeveelheid Mercedes-onderdelen aangetroffen. De politie vermoedt dat deze onderdelen, onder andere motorblokken, afkomstig zijn van de gestolen auto's. De goederen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.