woensdag, maart 12, 2003

Een bende van vier of vijf in politieuniformen geklede mannen heeft woensdagochtend met een spectaculaire actie een Italiaan uit de gevangenis van Fresnes bij Parijs bevrijd. De mannen schoten volgens de politie een bazooka af op de wachttorens en renden naar de cel van de 29-jarige Antonio Ferrara. Zij gaven hem explosieven die het hem mogelijk maakten de tralies in het raam van zijn cel op te blazen.
De bende is per auto gevlucht. De 29-jarige Ferrara wordt ervan verdacht deel uit te maken van een bende die verdacht wordt van doodslag, gewapende overvallen en belastingontduiking. Hij is een handlanger van Joseph Menconi, die van moord wordt verdacht en 7 maart op ongeveer dezelfde manier ontsnapte uit de gevangenis van Borgo op Corsica. Ferrara zat sinds oktober vast. Aanvankelijk werd hij gevangengehouden in de Santé-gevangenis van Parijs, maar nadat een poging om uit te breken was ontdekt, werd hij naar Fresnes, vlakbij Disneyland, overgebracht.