vrijdag, maart 14, 2003

Een jury in Californië heeft de Amerikaanse popster Michael Jackson opgedragen 5,3 miljoen dollar (4,89 miljoen euro) te betalen aan concertorganisator Marcel Avram. Jackson heeft volgens de jury ten onrechte twee concerten in Sydney en op Hawaii afgezegd.
Avram had ruim 21 miljoen dollar geëist. Jackson zou de concerten tijdens de millenniumwisseling geven. De 44-jarige zanger had in november bij de behandeling van de zaak voor de rechtbank in Santa Maria, niet ver van Jacksons ranch Neverland, Avram ervan beschuldigd dat die de concerten had afgezegd. Avram zou erachter zijn gekomen dat de opbrengst lager zou zijn dan verwacht.
De concertorganisator sprak dit ten stelligste tegen. Hij zei dat hij er geen enkel belang bij had de concerten af te gelasten, omdat hij Jackson een voorschot van 1 miljoen dollar had betaald en de zanger hem verder nog 1,2 miljoen schuldig was voor de organisatie van twee benefietconcerten in 1999. Avram had gehoopt het geld terug te kunnen verdienen met de optredens in Sydney en op Hawaii.