maandag, maart 24, 2003

De rechtbank in Den Haag heeft dinsdag de Haagse verpleegkundige Lucy (Lucia) de B. veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.
De rechtbank bleek ervan overtuigd dat de 41-jarige Haagse tussen 1997 en 2001 in Den Haag vier ziekenhuispatiënten om het leven heeft gebracht. De uitspraak is conform de eis van het Openbaar Ministerie.
Het OM had De B. dertien moorden en vijf pogingen daartoe ten laste gelegd. De rechtbank achtte slechts vier moorden en drie pogingen daartoe bewezen. De moorden betreffen kinderen tussen de nul en zes jaar en twee bejaarden.
De veroordeling is het voorlopige einde van een van de grootste moordprocessen uit de Nederlandse geschiedenis. De B. werkte in het Leyenburg Ziekenhuis, het hospitaal van de gevangenis in Scheveningen en het Juliana Kinderziekenhuis/Rode Kruis Ziekenhuis (JKZ/RKZ).
---------------------------------------
ik kan me sterk vergissen maar volgens mij is Lucy de B. daarmee de grootste serial killah in de geschiedenis van het kikkerlandje wat we Nederland noemen. Hmm, misschien weet Peter R wel meer details.