woensdag, maart 12, 2003

Idols is doorgestoken kaart. Dat is volgens Volkomenkut.com bewezen, nu blijkt dat de domeinnamen jamaimusic.nl en jimmusic.nl al vóór de halve finale geregistreerd waren en hindmusic.nl nog niet. Wouter Maagdenberg van MagicMinds Media ontkent dat er opzet in het spel is.
De twee domeinnamen zijn op 27 februari geregistreerd. Dat is een paar dagen voor de uitzending van 1 maart waarin deelneemster Hind het programma uit moest. Hindmusic.nl is pas 9 maart geregistreerd. "Hieruit blijkt dus dat AT Producties al dagen van tevoren wist dat Jim en Jamai door zouden gaan en Hind eruit zou moeten", aldus Volkomenkut.com.
'Idols is geen doorgestoken kaart'
MagicMinds Media maakt de websites in opdracht van AT. Maagdenberg legt uit dat hindmusic.nl pas later is geregistreerd, 'omdat we al de beschikking hadden over hind.nl'. "De familie van Hind had de website hind.nl al lang geregistreerd, maar droeg deze op tijd aan ons over. Omdat jim.nl al in gebruik was, registreerden we jimmusic.nl. En om dezelfde lijn er in te houden, besloten we ook jamaimusic.nl te registreren. We wisten namelijk niet zeker of we jamai.nl op tijd van Jamai's familie zouden krijgen. Idols is dus geen doorgestoken kaart."
Jamaimusic.nl is geregistreerd door AT Productions. AT is het bedrijf van Edwin Jansen, een van de Idols-juryleden. Frappant is dat, terwijl Jamai's website geregistreerd staat onder AT, Jimmusic.nl is geregistreerd onder naam van Jim Bakkum zelf.