zondag, maart 23, 2003

rare mensen die gasten uit Oss.....
----------------------
Een politieagent heeft zondagmiddag in een opvanghuis in Oss een 33-jarige man uit die plaats neergeschoten. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen. Dat meldt de politie Brabant Noord.

De man zou de agent met een scherp voorwerp hebben bedreigd. De agent voelde zich daarbij zo in het nauw gebracht, dat hij volgens de politiewoordvoerder eerst zijn pepperspray gebruikte en vervolgens zijn vuurwapen. De recherche stelt een onderzoek in.
De man had vlak voor hij werd neergeschoten volgens de politie vernielingen aangericht in het opvanghuis aan de Kardinaal de Jongstraat in Oss. De bewoners van het opvanghuis die getuigen zijn geweest van de schietpartij zijn door personeel en slachtofferhulp opgevangen.
Het is onduidelijk hoe vaak de politieagent geschoten heeft. In de verklaring van de politie wordt gesproken over "schotwonden" bij het slachtoffer, wat doet vermoeden dat er meerdere malen geschoten is. De politie wil hierover verder geen mededelingen doen.