donderdag, maart 13, 2003

Vijf regionale ultralopers namen afgelopenzondag tussen 11.00 uur en 17.00 uur deel aan de internationale 6-uursloop van Stein. Op een ronde van 3100 meter werd getracht zoveel mogelijk meters te maken. Jan Suijkerbuijk van Diomedon uit Steenbergen liep naar een prima klassering en een dito aantal meters. De 75.405 meter die hij liep, leverden tussen 250 deelnemers de vijftiende plaats op. Een nieuw persoonlijk record was er ook voor de 45-jarige Bredase ultraloper Ton van 't Veer. De loper van Sprint
had tijdens de ValkenbergRun in Breda al eens 70.092 metergescoord.
Zondag liep hij nog ruim 700 meter meer om als negende M45 te finishen na 70.844 meter. Voor van 't Veer was deze wedstrijd een opstapje naar de 120 kilometer die hij op Texel gaat lopen op tweede paasdag. Peter Suijkerbuijk (Diomedon), de oudere broer van de succesvolle Jan, kon met een 38e plaats in het totaalveld eveneens terugblikken op een goed optreden. Eerder dit jaar kwam hij tijdens een soortgelijke wedstrijd op een atletiekbaan al tot 68 kilometer, zondag werden het 66.851 meters. Rob van de Hoek (Breda) en Jan Maaskant (Gloria Atletiek) liepen in hun wedstrijd ook afstanden die normaal gesproken alleen met de auto worden gemaakt. Van de Hoek zou met zijn 60.300 meter vlot van Breda naar Utrecht zijn gelopen, terwijl de 51 kilometer van Maaskant ook altijd nog een enkele reis