vrijdag, maart 07, 2003

Gert-Jan Theunisse gaat weer wedstrijden rijden. De voormalige wegrenner staat zondag aan de start bij de opening van het mountainbikeseizoen in Berlicum. Tegenstanders van de veertiger in de Empella Mountainbike Trophy zijn ondermeer zijn vroegere pupil Bart Brentjens en talent Thijs Al. Theunisse werkt voorzichtig aan een terugkeer. Hij wil dit jaar bij het mountainbiken bij de EK en WK marathon schitteren, wedstrijden over flinke afstanden. Afgelopen jaar stapte hij na een lang revalidatieproces weer op de fiets. Doktoren hadden hem al afgeschreven na een zwaar omgeval in Frankrijk, ruim vijf jaar geleden. In september 1997 knalde hij toen tijdens een trainingstocht op een vrachtwagen. Vanaf zijn middel had hij destijds geen gevoel meer. Inmiddels is de 'invalide' weer redelijk op de been.
De wedstrijd op zondag is niet de enige voor de voormalige wegrenner, die tegenwoordig op Mallorca verblijft. "Ik wil de topcompetitie en eventueel het NK gaan doen. Ik moet ritme opdoen. Ik heb nog nooit een mountainbikewedstrijd gereden en heb ook geen idee waar ik in die discipline sta. Daarnaast heb ik natuurlijk negen jaar niet meer echt gekoerst. Misschien ben ik na die ene wedstrijd wel weer goed genezen."