woensdag, maart 12, 2003

William Kiplagat komt zondag 13 april aan de start in de 23e marathon van Rotterdam. De Keniaan, met een persoonlijk record van 2.06.50, wordt gezien als een potentiële winnaar.
Kiplagat krijgt concurrentie van zijn landgenoot Ernest Kipyego, de Zuid-Afrikaan Makhosonke Fika en de Ethiopiër Tefere Wodajo. Eerder maakten de Spanjaarden Roncero, Rios en Martinez en de Nederlanders Kamiel Maase en Luc Krotwaar hun komst bekend.
Afgelopen weekeinde bleek dat Greg van Hest zal ontbreken. De 29-jarige Tilburger stapte uit in de Twintig van Alphen. Hij kampt al ruim anderhalf jaar met blessures. Van Hest heeft nu een kleine ontsteking in zijn bekkenrand. Van Hest zal definitief niet starten in een voorjaarsmarathon. Eerst wil hij zijn basis weer herstellen op de halve marathon en de 10 kilometer.
Bij de vrouwen heeft de Japanse Hiromi Ominami haar start toegezegd. Haar tweelingzus Takami won vorig jaar in Rotterdam in 2.23.43. Hiromi heeft een persoonlijk record staan van 2.27.29, waarmee ze vorig jaar in Nagoya als tweede eindigde. De Nederlandsen Nadja Wijenberg en Irma Heeren willen onder de 2.30.00 lopen en daarmee een nominatie voor de Olympische Spelen in Athene verdienen. Rotterdam geldt tevens als het Nederlands kampioenschap.