woensdag, maart 12, 2003

Ronaldo mist woensdagavond de belangrijke wedstrijd in de Champions League tussen zijn club Real Madrid en AC Milan. De Braziliaan raakte geblesseerd bij een golfpartijtje, tot woede van de leiding van Real. "Ronaldo heeft zich als een domkop gedragen", zei een directielid dat anoniem wenste te blijven.
De Braziliaanse aanvaller liet zich afgelopen zaterdag in de rust tegen Santander vervangen. Hij klaagde over overbelaste spieren. In plaats van zondag rust te nemen ging hij naar Salamanca om te golfen. De swingende bewegingen met de golfclub deden Ronaldo's gekwetste dijbeen geen goed. Bij zijn terugkeer stelden de artsen van Real tot hun ontzetting een ontsteking vast.
Ronaldo kan daardoor in de cruciale ontmoeting met AC Milan niet meedoen. Real moet winnen om niet de tweede plaats in groep C te verliezen aan Borussia Dortmund. Milan staat eerste met vier winstpartijen en is al zeker van de volgende ronde. De Madrilenen missen de geblesseerde verdediger Fernando Hierro en zijn collega Ivan Helguera moet met een pijnstiller spelen.
De actie van Ronaldo kwam dus ongelegen. De spits bood geschrokken zijn excuses aan bij zijn medespelers. Manager Jorge Valdano nam hem in bescherming. "We moeten niet van elke keer dat Ronaldo hoest een staatszaak maken", zei hij.